Dijkgraaf 17
6921 RL Duiven
The Netherlands

Zuurstof laten meten op locatie

Uitbesteden metingen opgeloste zuurstof op verschillende plekken in uw watersysteem door een deskundige.

Wat komen we doen?

Beluchten in de glastuinbouw

Eerst bespreken we het hele water systeem van de bronnen (regenwater, retourwater, grondwater Reverse Osmose etc) tot aan de beregening en bepalen dan waar we O2 willen gaan meten. We bespreken de eventuele issues die er spelen en mogelijke oorzaak van het water daarbij. Zaken als wat voor ontsmetting vindt er plaats (Chloor, UV, Ozon, waterstofperoxide etc), wat voor voedingstoffen worden er gegeven en hoe is de menging. Dan gaan we met onze professionele meetapparatuur zuurstof meten op de geselecteerde waterpunten en werken terug op kantoor de gegevens uit en schrijven onze bevindingen op die we u in een overzichtelijk rapport mailen (1 a 2 A4-tjes).

Wat heeft u er aan?

  • Als u nadien zelf O2 wilt gaan meten heeft u na ons bezoek door hoe, waar en waarom u moet meten en hoe u de cijfers kan interpreteren.
  • U krijgt een objectief beeld van u watersysteem met mogelijke verbeterpunten of juist de bevestiging dat het goed is.
  • U heeft nadien meer kennis van de gevolgen van te weinig of te veel O2 in het water en de invloeden op het O2 gehalte van buitenaf.
  • Mocht het nodig zijn in uw watersysteem te gaan beluchten dan maken we daar natuurlijk een vrijblijvend voorstel voor.

Wat kost het?

We vragen een vergoeding van € 150,- (vaste prijs) voor onze reiskosten en tijd (max 2 uur op locatie).

(Mocht er een mooi project voor ons uitkomen dan crediteren we dit weer. )