Dijkgraaf 17
6921 RL Duiven
The Netherlands

Compostthee

Hoe maakt men compostthee?

Compost extraheren in vat

Compostthee is een extract van bacteriën uit gehumificeerde grond. Het wordt gebruikt om het bodemleven, de bladen en wortels van een plant of boom te verbeteren. Compostthee die op de ouderwetse manier gemaakt wordt, door gehumificeerde grond in een vat met water te plaatsen en dit te beluchten, noemt men brouwen. Het duurt dan ongeveer 48 uur. Oxydent heeft een machine gebouwd die in plaats van brouwen extraheert en daardoor binnen 8 uur al een goed extract maakt waarbij de compost oplost. Door het unieke ontwerp van de Oxydent Xtractor wordt de compost constant in suspensie gehouden en belucht. Dit is veel efficiënter dan de lucht langs de compost te laten gaan zoals nu vaak gebeurt.

Door de Oxydent Xtractor systemen is compostthee ook geschikt voor de moderne geautomatiseerde tuinbouw

Referentie tijdschrift Onder Glas: Artikel in onder glas zie blz 15

1000 - 3000 Liter systemen al meer dan 150 systemen wereldwijd!

Voor grotere systemen vanaf 1000 liter wordt de Oxydent Airlift i.c.m. een membraanpomp of kleine blower gebruikt. Deze super efficiënte beluchtingssystemen worden op al meer dan 150 locaties wereldwijd ingezet om compostthee te maken.

NB: Oxydent is beluchtingsexpert voor advies over de juiste ingrediënten voor compostthee kunt u het beste terecht bij uw agronomist.

DOWNLOADS

Brochure 500 Liter Set

Brochure 1000 Liter Set

Brochure 2000-3000 Liter Set