Dijkgraaf 17
6921 RL Duiven
The Netherlands

Stankbestrijding

Hoe bestrijdt beluchting stankoverlast van water?

Voorkom vissterfte en stankoverlast

Stankbestrijding bij composteer bedrijven, biogas installaties, in oppervlakte water en groente & fruit wasinstallaties. Door de hoeveelheid organische “vervuiling” in het water ontstaan er anaerobe (zuurstofloze) situaties die zorgen voor een rottingslucht. Beluchten voorkomt dit soort situaties en helpt om de organische vervuiling af te breken. Ook voorkomt beluchting vissterfte door gebrek aan O2 in het water. In de warme zomermaanden zonder genoeg regen is stank door rotting en vissterfte een steeds vaker voorkomend probleem in het oppervlakte water. Dit is eenvoudig op te lossen met beluchting! Ook op zonenergie.

Ook stadsvijvers, grachten en ander oppervlakte water is goed te beluchten met de Oxydent systemen. Stinkt het water in uw wijk? Uw gemeente of waterschap kan bij Oxydent B.V. terecht voor de oplossing!!

Referentie

Helder en geurloos water, dat is het resultaat van het Oxydent beluchtingssysteem bij een grote aardappelen en groente teler. Door het wassen van de oogst komt er veel biologisch materiaal in het waswater. Dit waswater wordt gerecycleerd. Het water gaat eerst door een zeefbocht om dan over te gaan in twee bezinktanks. Hiermee wordt een deel van het slib uit het water gehaald. Omdat er nog veel biologisch restmateriaal in het water blijft wordt het water anaeroob en kunnen er rottende verbindingen ontstaan die zorgen voor een penetrante geur.

Stankbestrijding in water

Dit zorgt voor overlast in de omgeving en is vanzelfsprekend niet wenselijk voor de te wassen groente. Door beluchting worden micro-organismen in het water geholpen de bestanddelen af te breken en wordt stratificatie van het water doorbroken. Het resultaat is weer gezond en helder water. Voor dit systeem is er gebruik gemaakt van meerdere Oxydent bassinbeluchters die door middel van de speciale Oxyflex slangen verbonden zijn met een ringleiding die weer verbonden is met een uitermate efficiënte ElmoRietschle zijkanaalblower. De blower is frequentie gestuurd. Hierdoor kunnen het energieverbruik en het vermogen continu geoptimaliseerd worden. Bij veel recycleren vol draaien, en in rustigere tijden langzaam draaien. Men is dus altijd verzekerd van voldoende zuurstof en menging.

Wilt u meer informatie over dit project? Neem contact op.