Dijkgraaf 17
6921 RL Duiven
The Netherlands

Professionele Zuurstofmeter Set

Voor het professioneel en foutloos meten van opgeloste O2 in water op verschillende diepten. Geen gedoe met elektrolyt en kalibratie alles met een druk op de knop.

LDO = Luminescence Dissolved Oxygen:

Zuurstofmeter Oxydent Pro

De meeste DO meters om opgeloste zuurstof te meten zijn gebaseerd op elektrolytisch of galvanische meetcellen. Deze techniek verbruikt elektrolyt en tast de elektrode(anode) aan tijdens de meting. Dit leidt tot afwijkingen van het meetsignaal waardoor regelmatige kalibratie noodzakelijk is. Met de optische techniek, gebaseerd op de emissie van licht door een zuurstofgevoelige laag is de meting een puur fysische tijdsmeting van lichtemissie. Omdat deze tijdsmeting afwijkingsvrij is zijn kalibraties niet meer nodig.

Voordelen luminescent t.o.v. elektrolyt:

  • Geen kalibratie en referentie vloeistoffen meer nodig
  • Geen membraan- en elektrolytwissel
  • Minder gevoelig voor vervuiling
  • Geen sensorschade door H2S
  • Veel sneller en nauwkeuriger
  • En belangrijkste; vol automatisch dus iedereen kan een goede meting doen.

Aanbieders

Er zijn meerdere merken die een handmeter verkopen met LDO. Zelf werken we graag met de oude serie van HACH. Deze is inmiddels vervangen door een nieuwe unit. Ook HANNA heeft een LDO meter.

  1. Merk: HACH Type: HQ1130
  2. Merk: HANNA Type: HI98198

Deze meters kunt u bij de bovenstaande partijen rechtsreeks bestellen.

Oxydent® werkt aan een eigen LDO sensor die we gaan integreren in onze eigen BCU (blower control unit). De O2 waardes mg/l en verzadigingspercentage worden dan continu gemonitord en daar wordt beluchting op aangestuurd. Met de handige rapportage mogelijkheden kunt u het verloop van de afgelopen 24h bekijken.

Downloads

Metingen doen