Dijkgraaf 17
6921 RL Duiven
The Netherlands

Compostthee

Hoe maakt men compostthee?

Oxydent compostthee machine

Compostthee is een extract van de in gehumificeerde compost aanwezige microbiologie. Het wordt gebruikt om het microbiologische leven van plant of boom, op het blad en rondom de wortels te ondersteunen. De ouderwetse manier om Compostthee te maken, door compost in een vat met water te plaatsen en dit te beluchten, noemt men brouwen. Het duurt dan ongeveer 24-48 uur. Oxydent heeft in samenwerking met Compara een systeem ontwikkeld dat de microbiologie "extraheert" in plaats van te "brouwen". Hierdoor wordt binnen 8 uur een goed extract gemaakt waarbij de compost en alle mineralen en de biologie in suspensie komen, klaar om toegepast te worden. Door het unieke ontwerp van de CT Xtractor wordt de compost constant in suspensie gehouden en belucht. Dit is vele malen efficiënter dan de lucht langs de compost, vaak in zakken of korven geplaatst, te laten gaan.

Totstandkoming

De Compostthee Xtractor is het resultaat van de jarenlange samenwerking tussen Compara, Oxydent en Global Horticare. Sinds de introductie van het eerste compostthee apparaat in 1999 is er, door voortschrijdend praktisch en wetenschappelijk inzicht veel ontwikkeling geweest van de compostthee machines. Gedurende deze jaren hebben wij middels veel praktijkervaring en onderzoek wereldwijd veel Plug&Play compostthee Xtractors geïnstalleerd.

Werking

De compostthee Xtractor werkt op basis van het mammoetpomp principe. Door Airlift technologie wordt water continu verpompt, ontgast en belucht. Vanaf een 500 liter compostthee set, genoeg voor 5-10 hectare tot aan een 3000 liter compostthee set, genoeg voor 20-40 hectare. De compostthee Xtractor heeft een uitzonderlijk lage drukval (weinig drukverlies). In combinatie met microbellen diffusie resulteert dit in een laag energieverbruik en hoog rendement. De in compost aanwezige nutriënten en biologie, micro plantjes en diertjes, kunnen zich hierdoor makkelijk van de compost losmaken en in suspensie geraken.


Door de Oxydent Xtractor systemen is compostthee ook geschikt voor de moderne geautomatiseerde tuinbouw

Referentie tijdschrift Onder Glas: Artikel in onder glas zie blz 15

500 - 3000 Liter systemen al meer dan 150 systemen wereldwijd!

Voor grotere systemen vanaf 1000 liter wordt de Oxydent Airlift i.c.m. een membraanpomp of kleine blower gebruikt. Deze super efficiënte beluchtingssystemen worden op al meer dan 150 locaties wereldwijd ingezet om compostthee te maken.

NB: Oxydent is beluchtingsexpert voor advies over de juiste ingrediënten en catalyst kunt u het beste terecht bij uw agronomist.

DOWNLOAD

Xtractor Sets